Pogoji poslovanja

Registracija:
Ob naročilu izdelka v spletni trgovini pleteninespenko.si/trgovina se je priporočljivo registrirati. Lahko pa izberete hiter nakup kot gost, pri katerem registracija ni potrebna. Med registracijo si uporabnik sam izbere uporabniško ime in geslo, ki ju bo uporabljal pri vseh nadaljnih nakupih. Ponudnik si pridružuje pravico, da lahko po telefonu preveri vsakega na novo registriranega člana. Z uspešno izvedeno registracijo soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini pleteninespenko.si/trgovina.

Naročanje:
Vsa naročila potekajo preko spletne trgovine pleteninespenko.si/trgovina in so dostopna 24ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate lahko med vsemi objavljenimi izdelki, če pa želenega artikla ne najdete, nam pošljite e-mail na trgovina@pleteninespenko.si in obvestili vas bomo ali je dobava možna. Cene veljajo do dneva objave novega cenika na spletni strani. Na artikle v ponudbi je že zaračunan davek na dodano vrednost, ki je obvezen. Blago bomo najkasneje v 2. delovnih dneh poslali kupcu z nakaznico po povzetju. Poštne stroške in stroške provizije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije plača kupec, razen če kupec navede, da bo naročilo prevzel osebno na sedežu podjetja.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik odda naročilo (preko spletne trgovine, elektronske pošte ali telefona). Pogodba bo shranjena pri našem podjetju 30 dni po prevzemu, dostop do nje je možen osebno ali po pošti.

Postopek registracije:
Če ste nova stranka, se lahko za začetek registrirate. Koraki registracije so naslednji: Kliknete »ustvarite račun«  zgoraj levo v meniju, izpolnite podatke za prijavo (uporabniško ime in geslo, ki ju boste uporabljali za prijavo ter veljaven elektronski naslov, na katerega boste prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za dokončanje registracije) in osebne podatke, ki služijo za dostavo naročenih izdelkov (med postopkom naročanja lahko podate tudi dodaten naslov za dostavo pošiljke).
S klikom na »Prebral sem in se strinjam s politiko zasebnosti«, se prikaže politika zasebnosti uporabe spletne trgovine pleteninespenko.si/trgovina. Če se s politiko zasebnosti strinjate, obkjukajte »Prebral sem in se strinjam s politiko zasebnosti«  in pritisnite »Nadaljuj«.
Na vaš elektronski naslov, ki ste ga navedli med registracijo, boste prejeli povezavo za potrditev registracije. S klikom na povezavo (lahko jo tudi ročno kopirate in prilepite v naslovno vrstico vašega brskalnika) je registacija zaključena.

Postopek naročanja in popravilo naročila:
Za naročilo izbranega artikla je potrebno opraviti naslednje korake: s klikom na željni izdelek se odpre podroben opis izdelka. Levo na strani se nahaja okence, v katero vnesete količino naročenega artikla, meni za izbiro barve izdelka, velikost, itd. S klikom na »V košarico« boste izbrani izdelek dodali v košarico - za nekaj trenutkov se prikaže obvestilo o dodajanju izdelka v košarico - izberete lahko med nadaljevanjem nakupa ali pogledom košarice.

Ne pozabite se izmeriti!
Pri naročanju obvezno navedite tudi svojo konfekcijsko številko.
Vedno se izmerite v tistem predelu, kjer je vaš obseg največji. Če imate kratke roke, ozek pas itd. vam naše pletenine tudi popravimo. Oglasite se v eni izmed prodajaln in povejte kaj želite. Vedno smo pripravljeni prisluhniti vašim željam.

Mere za ženske:
Če imate prsni obseg 86-96 in bočni obseg 90-100 vam ustreza številka 38-40.
Če imate prsni obseg 97-106 in bočni obseg 101-112 vam ustreza številka 40-42.
Če imate prsni obseg 107-118 in bočni obseg 113-124 vam ustreza številka 44-46.
Če imate prsni obseg 119-130 in bočni obseg 125-136 vam ustreza številka 48-50.

Mere za moške:
Če imate prsni obseg 90-100 vam ustreza številka 48.
Če imate prsni obseg 101-110 vam ustreza številka 50-52.
Če imate prsni obseg 111-120 vam ustreza številka 54-56.
Če imate prsni obseg 121-130 vam ustreza številka 58-60.

Če z nakupom nadaljujete lahko kasneje z pritiskom na »Košarica«, spodaj v levem meniju, končate nakup ali pregledate izdelke, ki ste jih dodali v košarico, spremenite količino določenega izdelka ali izdelek odstranite iz košarice. Nadaljujete z klikom na »Na blagajno«.

Korak 1: Možnosti nakupa
Izberite lahko med dvema možnostima nakupa: »Registriraj račun« ter »Na blagajno kot gost«. Če ustvarite račun, bodo vaši nakupi hitrejši, na tekočem boste s statusom naročila, hkrati pa boste lahko pregledovali tudi zgodovino vaših naročil.

Korak 2: Naslov plačnika
Če želite, da so naročeni izdelki poslani na drug naslov kliknete na »Dodaj nov naslov za pošiljanje«. V nasprotnem primeru nadaljujete s klikom na »Naprej«.

Korak 3: Podrobnosti dostave
Preverite naslov za pošiljanje ali nadaljujete s klikom na »Nadaljuj«.

Status naročila:
Status vašega naročila poteka preko e-pošte. Vsako spremenbo vašega naročila dobite na vaš e-poštni naslov, ki ste navedli ob registraciji. Prav tako dobite e-pošto v primeru, če slučajno kateri od vaših naročenih artiklov zaenkrat ni dobavljiv. Zato je prebiranje e-pošte pomenbno.

Dobavni rok:
Blago bomo najkasneje v 2-5 delovnih dneh poslali kupcu z nakaznico po povzetju. Poštne stroške in stroške provizije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije plača stranka.

Način plačila:
Plačilo blaga je možno na naslednje načine:
Z gotovino po povzetju: kupec plača naročilo dostavljavcu z gotovino, ko mu le-ta dostavi naročeno blago. Plačilo vsebuje celotno kupnino in poštne stroške ter stroške provizije po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Na sedežu podjetja z gotovino: kupec plača z gotovino na sedežu podjetja po izdanem računu.

Zamenjava blaga:
Če je kupec naročil artikel in mu ne ustreza (prevelik, premajhen itd.) ga lahko pri nas zamenja brez skrbi. O željeni zamenjavi nas mora obvestiti v roku 3. dni od prejetja blaga. Po obvestilu in po dogovoru nam artikel pošlje nazaj in poslali mu bomo tistega za katerega smo se dogovorili. Edini strošek, ki bremeni kupca je vračanje artikla in ponovna dostava.
Blago za zamenjavo mora biti NOVO (v originalni embalaži, z etiketami, nerabljeno itd.). Če smatramo, da je blago bilo uporabljeno ali je brez etiket, embalaže ter poškodovano vam ga žal ne moremo zamenjat. Prav tako zamenjava ni možna, če artikla ni v redni ponudbi in je bil naročen na zahtevo kupca.

Preklic naročila in neprevzem pošiljke:
Kupec lahko svoje naročilo prekliče v roku treh ur po oddaji. V primeru pravočasnega preklica kupcu ne nastanejo nobeni stroški v zvezi s tem. Kupec lahko svoje naročilo prekliče tudi kasneje v primeru, če mu sporočimo, da artikel katerega je naročil začasno ni dobavljiv. Če kupec blaga ne prevzame, ko je bilo le-to že poslano, se mu zaračunajo neposredni stroški vračila blaga (stroški, ki so nastali z zvezi pakiranjem, pošiljanjem in vračilom pošiljke).

Vračilo blaga:
Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe (nakupa), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 15 dni od prevzema. Nato mora v roku 30 dni po sporočilu blago v nespremenjeni količini, obliki in nepoškodovano v originalni embalaži, poslati podjetju (Spletna trgovina Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p., Moste 95a, 1218 Komenda). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe (nakupa), je neposreden strošek vračila blaga. Vračila z odkupninami ne sprejemamo.
Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa. Kupnino za izdelek mu bomo nakazali na TRR, ki nam ga kupec posreduje ob vračilu blaga. Nakazilo bomo izvršili takoj, ko je to mogoče in najkasneje v roku 15 dni od odstopa pogodbe (nakupa).
Vračilo blaga ne velja v primeru artiklov, izdelanih po meri naročnika ali izdelkov, ki jih ni v redni ponudbi in so bili naročeni na posebno zahtevo kupca.

Reklamacije:
V primeru, da ima blago napako, lahko kupec blago reklamira. Vrnjeno blago mora biti čisto, nepoškodovano in brez madežev.
Vračila izdelkov se vršijo s Pošto Slovenije, stroške pošiljanja plača prejemnik (Pletenine Špenko).
Zahtevajte reklamacijski zapisnik (Reklamacijski zapisnik), ki ga izpolnite in priložite vrnjenemu artiklu.
Vračilo izdelka je potrebno najaviti na telefonsko številko 01 834 15 23 ali na e-mail: trgovina@pleteninespenko.si.

Podjetje:
Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p.
Moste 95a
1218 Komenda

Tel: 01 834 15 23
GSM: 041 685 478
E-mail: info@pleteninespenko.si

Poslovne informacije:
Matična številka: 3759334000
Davčna številka: SI19201419
Davčni zavezanec DA
Vpis v AJPES RS številka: 316-02-06124-2010
Smo člani Obrtne zbornice slovenije.
Smo davčni zavezanci.

Pritožbe, reklamacije in informacije:
V primeru pritožb, reklamacij in informacij povezanih z našimi storitvami, nas lahko kontaktirate na telefonsko št. 01 834 15 23, preko elektronske pošte na naslov trgovina@pletneninespenko.si ali po pošti na naslov: Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p., Moste 95a, 1218 Komenda