Skip to content

Politika privatnosti

Izdelujemo modne pletenine

Vlasnik web stranice i operater:

pleteninespenko.si

Službeni naziv tvrtke/poduzeća:  Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p.
Sjedište tvrtke/poduzeća: Moste 95a, 1218 Komenda
Odgovorna osoba u tvrtki/poduzeću (zakoniti zastupnik ili predstavnik): Jana Špenko Kočar
 
 

Upotreba, opseg i svrha skladištenja i obrade:

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo u svrhu održavanja kontakta s kupcima, marketinških informacija putem e-pošte, poticanja prodaje, profiliranja kupaca s ciljem prilagođene ponude sadržaja i proizvoda kupcima u e-pošti i na web stranicama. 
 
 

U svrhu obavijesti putem e-pošte čuvamo sljedeće podatke:

• e-mail adresu,
• ime,
• prezime.
 
Osobne podatke prikupljamo uz izričit pristanak pojedinaca. Suglasnosti se čuvaju zajedno s njihovim sadržajem i sadržajem obrasca s kojim su dobivene. Osobne podatke koriste zaposlenici tvrtke/poduzeća Pletenine Špenko. 
 
 

Razdoblje zadržavanja:

Prikupljene osobne podatke pojedinaca čuvamo do opoziva privole za pohranu i obradu pojedinačnih podataka. Nakon opoziva pristanaka pojedinca, njegovi se podaci odmah i učinkovito pobrišu.
Ako gore opisane svrhe, za koje pohranjujemo i obrađujemo osobne podatke, prestanu postojati u našoj tvrtki, odmah čemo i učinkovito izbrisati baze podataka čija je svrha prestala.
 
 

Kako štitimo prikupljene osobne podatke:

Uvijek pružamo samo sadržaj, informacije i sniženja, a nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica ili druge podatke koje bi cyber kriminalci mogli zloupotrijebiti. Web stranica www.pleteninespenko.si nalazi se na sigurnom web poslužitelju i podliježe redovitim sigurnostnim provjerama.
 
Prikupljene osobne podatke koristimo isključivo u gore navedene svrhe, ne plasiramo ih na tržište niti ih prosljeđujemo trećim stranama, osim za partnere koji nam pomažu u provođenju anketa i e-pošte, koji su dužni štititi osobne podatke pod istim uvjetima kao i Pletenine Špenko. U iznimnim slučajevima možemo, u skladu sa zakonom, vaše osobne podatke dostaviti državnim i sigurnosnim vlastima, u mijeri u kojoj bi oni podnijeli službeni zahtjev za davanje osobnih podataka.
 
 

Prava pojedinca (osobe):

Svaki pojedinca može u bilo kojem trenutku zatražiti svoje podatke:
• uvid,
• ispravak,
• potpuno brisanje,
• prekid obrade i skladištenja ili opoziv privole za obradu i pohranu, a da to ne utječe na zakonitost obrade, koja na temelju privole odn. pristanka do njegovog opoziva.
 
Zahtjev se može poslati putem e-maila prodaja@pleteninespenko.si ili pisanim putem poštom u sjedište tvrtke.
 
U slučaju da naša tvrtka želi dalje obrađivati osobne podatke u druge svrhe, a ne u svrhu u koju su osobni podaci prikupljeni, mi čemo pojedincu pružiti o ovoj drugoj namjeni i sve daljnje relevantne podatke koji su dati prije takve daljnje obrade u ovom dokumentu.
 
Ako pojedinac smatra da su naša prava u vezi sa zaštitom njegovih osobnih podataka povrijeđena, može podnjeti pritožbu nadzornoj vlasti – Povjereniku za informacije u Republici Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si
 
Tvrtka Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p. poštuje vašu privatnost i u skladu sa zakonom (Zakon o zaštiti osobnih podataka ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), stoga na web stranici: www.pleteninespenko.si izvodimo aktivnosti za zaštitu i etičko postupanje s vašim osobnim podacima.
 

Davatelj se obvezuje trajno štititi sve osobne podatke korisnika. Davatelj če koristiti osobne podatke iskjučivo u svrhu ispunjavanja narudžbe, slanja informativnog materijala, ponuda, računa i druge potrebne stvari komunikacije. Ni pod kojim uvjetima se podaci korisnika neće prosljeđivati neovlaštenim osobama. Korisnik je također odgovoran za zaštitu osobnih podataka osiguravajući sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Kolačići

Izdelujemo modne pletenine

Večina web stranica pohranjuje podatke o vašim aktivnostima na web stranici. Ti se podaci pohranjuju u obliku malih tekstualnih datoteka koje se nazivaju kolačići. Kolačići se pohranjuju na vaše računalo.

Budući da se uvijek trudimo pružiti vam najbolje moguće iskustvo, naše web stranice rade optimalno ako su omogućeni kolačići.

Za potrebe poslovanja online trgovine Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si/trgovina) prikuplja sljedeće korisničke podatke:

• ime i prezime,
• adresa i mjesto boravka,
• e-mail adresa (tvoje uporabniško ime),
• telefonski broj,
• lozinka u šifriranom obliku,
• i drugi podaci koje korisnici unose na web stranici pleteninespenko.si.

Ne snosimo odgovornosti za točnost podataka koje su unijeli korisnici.

Iz sigurnosnih razloga prikupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web stranici. Na početku posjeta, svakom korisniku se dodjeljuje kolačić sesije za identifikaciju i praćenje košarice za kupnju. pleteninespenko.si/trgovina može pohraniti i neke trajne kolačiće na vase računalo, npr: identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za identifikaciju sljedeće posjete), ocjene proizvoda (da znate koje ste stavke več ocjenili).

Svi navedeni podaci, osim kolačića, pohranjeni su na poslužitelju Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si) čuvaju se trajno. Sesijski kolačići pohranjuju se u memoriju poslužitelja samo za vrijeme trajanja posjete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok se trajni kolačići spremaju na računalo posjetitelja.

Administrator pleteninespenko.si može koristiti podatke u anonimnom sažetom obliku za potrebe statističkih analiza.

Administrator pleteninespenko.si ni u kojem slućaju neće predate korisničke podatke neovlaštenim osobama. Adresu dostave korisnika provjerit ćemo samo dostavnoj službi (npr. GLS). Kontaktirat ćemo korisnika putem sredstava komunikaacije na daljinu samo ako se korisnik tome izričito ne protivi.

Iznimno otkrivanje osobnih podataka:

Podaci prikupljeni i obrađeni od strane Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si) bit će objavljeni samo ako je takva obveza propisana zakonom, ili u dobroj vjeri da je takva radnja potrebna za postupak pred sudom ili drugim državnim vlastima, te za zaštitu i ostvarivanje legitimnih interesa Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si).

Onemogućavanje kolačića:

Na vama je da odlučite hočete li dopustiti spremanje kolačića na svoje računalo kako bi web stranica radila optimalno ako su svi kolačići omogućeni. Pomoću odabranih postavki vašeg web preglednika možete kontrolirati i mijenjati postavke kolačića.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite iz donjeg izbornika web preglednik koji koristite.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Ako isključite kolačiće, neke značajke web stranice mogu biti onemogućene. Čak i kad su svi kolačići isključeni, web preglednik i dalje dobiva neke podatke. Ovi su podaci neophodni za osnovni rad naše web stranice.

Izberite svojo valuto
EUR Euro