Politika zasebnosti

Izdelujemo modne pletenine

Lastnik in upravljalec spletnega mesta:

pleteninespenko.si

Uradno ime podjetja:  Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p.
Sedež podjetja: Moste 95a, 1218 Komenda
Odgovorna oseba v podjetju (zakoniti zastopnik ali predstavnik): Jana Špenko Kočar
 
 

Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave:

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe vsebin in izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh. 
 
 

Za namen obveščanja z elektronsko pošto hranimo naslednje podatke:

• naslov elektronske pošte,
• ime,
• priimek.
 
Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. Osebne podatke uporabljajo zaposleni v podjetju Pletenine Špenko. 
 
 

Obdobje hrambe:

Zbrane osebne podatke posameznikov hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.
V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.
 
 

Kako varujemo zbrane osebne podatke:

Vedno posredujemo zgolj vsebine, informacije in akcije, nikoli pa ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran www.pleteninespenko.si gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom.
 
Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj navedene namene, jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo izvajati ankete in mailinge, ki pa so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za podjetje Pletenine Špenko. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.
 
 

Pravice posameznika (osebe):

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva:
• vpogled,
• popravek,
• popoln izbris,
• prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.
 
Zahtevo lahko pošlje preko e-maila prodaja@pleteninespenko.si ali pisno po pošti na sedež podjetja.
 
V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.
 
Če posameznik meni, da so mu z naše strani kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, lahko poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:  Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si
 
Podjetje Pletenine Špenko, Jana Špenko Kočar s.p. spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani: www.pleteninespenko.si izvajamo aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.
 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Izdelujemo modne pletenine

Večina spletnih strani shrani informacije o vaši dejavnosti na spletni strani. Te informacije so shranjene v obliki majhnih besedilnih datotek, poimenovanih piškotki. Piškotki se shranijo na vašem računalniku.

Ker si zmeraj prizadevamo, da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo, naše spletne strani optimalno delujejo, če so piškotki omogočeni.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si/trgovina) zbira naslednje uporabnikove podatke:

• ime in priimek,
• naslov in kraj bivanja,
• naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
• kontaktno telefonsko številko,
• geslo v šifrirani obliki,
• ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu pleteninespenko.si/trgovina.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko pleteninespenko.si/trgovina shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si/trgovina) shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Upravitelj pleteninespenko.si/trgovina lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Upravitelj pleteninespenko.si/trgovina podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Izjemno razkritje osebnih podatkov:

Podatki, ki jih Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si/trgovina) zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Pletenine Špenko (www.pleteninespenko.si/trgovina).


Onemogočenje piškotkov:

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, da spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.

Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Če izklopite piškotke, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije. Te informacije so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.