Skip to content

Naša zgodba

Predstavitev

Pletenine Špenko smo družinsko podjetje, ki izdeluje ženske in moške pletenine. Na slovenskem trgu uspešno poslujemo že od leta 1972. Podjetje se je postopno širilo in je sedaj doseglo že preko 25 zaposlenih.

Ob obletnicah pripravimo samostojne modne revije, ki vedno požanjejo veliko navdušenje.

Naše kolekcije odlikuje barvna pestrost in raznolikost modelov. Izdelujemo klasične modele in tiste za bolj zahtevne kupce. Modeli se med seboj kombinirajo, kjer prepuščamo domišljiji svojo pot.

Sledimo modnim smernicam, saj obiskujemo tekstilne sejme kot sta PITTI FILATTI in ITMA.
Udeležujemo se tudi raznih razstav in sejmov. Na razstavi obrti in podjetništva smo leta 2003 dobili ZLATO PLAKETO, leta 2005 pa skupaj s tekstilno sekcijo ZLATO PRIZNANJE.

Leta 2002 smo v znak kvalitete in sledenja modnim smernicam pridobili znak SQ.
Posebej pa smo ponosni na Priznanje za najinovativnejši izdelek, ki nam ga je v letu 2011 podelil razvojni zavod IRCUO.

Kaj izdelujemo?

Pletenine za vse generacije

Pletenine za vse generacije

Izdelujemo ženske in moške puloverje, jope in brezrokavnike. Za nežnejši spol ponujamo tudi krila, komplete, obleke, tunike, pajkice, pletene hlače, ponče, plašče, ogrinjala, majice, tope in pletene modne dodatke.

Lovski program

Lovski program

Lovske jopice, lovski puloverji, lovski brezrokavniki.

Reklamne pletenine

Reklamne pletenine

Pleteno blago, reklamne pletenine za promocijo podjetij z vpletenim logotipom (ni potrebno vezenje), ter pletenine za uniforme kot so puloverji, jopice, brezrokavniki.

Humanitarno dejavni

Seveda že od leta 2003 vsako leto prispevamo izdelke za najobetavnejši ansambel na prireditvi SLOVENSKI SLAVČEK. Donirali smo tudi Zvezi prijateljev mladine Maribor ter gasilskim društvom v okolici.